Για την Ανεμοδούρα

Η Ανεμοδούρα είναι μια καλλιτεχνική ομάδα που δημιουργήθηκε από την ανάγκη να χωρέσουν κάτω από μια κοινή στέγη διάφορες παραστάσεις, εργαστήρια και λοιπές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Εκεί που συναντιούνται το κουκλοθέατρο, το θέατρο σκιών, η μουσικοκινητική, το σχέδιο κτλ, η Ανεμοδούρα φαντάζεται και χτίζει δικούς της κόσμους και πλανήτες, δημιουργεί ήρωες και αφηγείται ιστορίες. Με κύρια εφόδια κούκλες, φιγούρες, σκιές, μουσική, κρουστά, ρυθμό, μολύβια, μπογιές, μα προπαντός αγάπη και αφοσίωση, η ομάδα έχει στόχο να τρυπώσει όπου υπάρχει χώρος και χρόνος για δημιουργία. Μέσα από οικίες και προσιτές δράσεις για/προς όλους, οραματίζεται όχι μόνο να διασκεδάζει αλλά να ψυχαγωγεί και να ψυχαγωγείται, καλόντας μικρούς και μεγάλους στο μαγικό παιχνίδι της φαντασίας. Στο μαγικό ταξίδι της Ανεμοδούρας!

Ποιοί είμαστε

Anemodoura-Babis-Kostidakis

Μπάμπης Κωστιδάκης

Καραγκιοζοπαίχτης, κουκλοπαίχτης

Ο Μπάμπης Κωστιδάκης είναι καραγκιοζοπαίχτης, κουκλοπαίχτης, παραλίγο κλόουν και χειροτέχνης. Σαν γιός καραγκιοζοπαίχτη, από παιδί του άρεσε να παίζει ώρες με φιγούρες κτλ αλλά και να σκαρώνει φανταστικά πλάσματα από διάφορα αντικείμενα και να τους δίνει ζωή. Αργότερα, στην προσπάθεια του να παραμείνει παιδί, καθώς ήταν πια… υποχρεωτικό να μεγαλώσει άρχισε να πειραματίζεται και να εξελίσει συνειδητά πια την τέχνη του κουκλοθεάτρου παρακολουθώντας σεμινάρια, εργαστήρια κτλ, ώσπου έφτασε να προετοιμάζει και να πραγματοποιεί τις δικές του παραστάσεις και εργαστήρια. Η αγάπη του για τις τέχνες, το παιδί και το παιχνίδι σε συνδυασμό με την πολυετή ενασχόληση του με τον εθελοντισμό δίνει το προσωπικό του στίγμα στο εκάστοτε παιδικό θέαμα, αλλά και κάθε δημιουργική παιδική δραστηριότητα που σκαρώνει. Έχει κατα καιρούς συμμετάσχει σε διάφορες θεατρικές ομάδες, και έχει ασχοληθεί με την εμψύχωση (παιδικών) ομάδων κουκλοθεάτρου και παρουσίαση παραστάσεων με αυτές. Είναι μαθητευόμενος κλόουν και αμετανόητος ονειροπόλος.

Anemodoura-Sophia-Chatzoglou

Σοφία Χατζόγλου

Μουσικοκινητική, αρχιτεκτονική, κατασκευές, θεατρικό παιχνίδι

Η Σοφία Χατζόγλου είναι αρχιτέκτων μηχανικός και καλλιτεχνικό πολυμηχάνημα. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με διάφορες καλλιτεχνικές δράσεις, αλλά και καράτε, σε περίπτωση που κάποιος έχει αντίρρηση. Σπούδασε και εργάζεται σαν αρχιτεκτόνισσα, αλλά παράλληλα πάντα καταπιανόταν με συλλογικές διαδικασίες και “μαγειρέματα”. Για πολλά χρόνια εργάστηκε εθελοντικά ως εμψυχώτρια καλλιτεχνικών εργαστηρίων, ομάδων θεατρικού παιχνιδιού, οργάνωση παιδικών παραστάσεων και πολλά άλλα.

Anemodoura-Stavros-Kostidakis

Σταύρος Κωστιδάκης

Γραφιστική, σχεδιασμός/character design, κατασκευή φιγούρων κτλ, μουσική

Ο Σταύρος Κωστιδάκης είναι γραφίστας, μουσικός, σχεδιαστής-κατασκευαστής φιγούρων και γενικώς ανήσυχος. Όσο θυμάται τον εαυτό του ζωγραφίζει, άλλοτε τοίχους, άλλοτε χαρτιά κτλ. Έχοντας πάντα επαφή με το σχέδιο, καταπιάστηκε αρχικά με την διακοσμητική, αλλά στην πορεία συνειδητοποίησε πως θέλει να ασχοληθεί με την οπτική επικοινωνία. Συνέχισε τις σπουδές του πάνω στη γραφιστική, την εικονογράφηση και άρχισε να ασχολείται με τον συνδυασμό λέξεων και εικόνας, της αφήγησης με εικόνες και λέξεις, όπως πχ τα κόμικς και το animation.

Παράλληλα ασχολείται με την παραγωγή ηλεκτρονικής μουσικής και με turntablism/djing (με τα ψευδώνυμα tape86 και Cryintro). Είναι συνιδρυτής της διαδικτυακής δισκογραφικής 33 Recordings και της μουσικής κολεκτίβας Wrongpad.

Έχει ασχοληθεί ενδελεχώς με την κατανάλωση φαγητού και ποτού, πάντα εκτός των σταθμών του μετρό.